Hae tuotemerkkejä:

Varasto loppu

SUPERFLIES Caddis Pupa

2,50 

Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osasto:

SUPERFLIES Caddis Pupa imitoi vesiperhosen pupaa, joka nousee pintakalvoon kuoriutumaan. Larvoja, pupia ja nymfejä on suositeltavaa hankkia perhorasiaan runsaasti, eri kokoisina sekä värisinä. Joesta riippuen perhoja voi kuulua jopa kymmeniä yhdellä reissulla.

  • Koot: 14, 16
  • Joelle ja järvelle
  • Kohdekaloja mm. taimen, harjus, kirjolohi, siika

Larvat, pupat ja nymfit käsittävät vesihyönteisten toukka- ja kotelovaiheet. Suosittuja malleja ovat mm. PT, GRHE ja Hares Ear nymfit sekä Tsekkilarvat. Luonnonmukaiset oliivi, ruskea, harmaa ja musta ovat näissä perhoissa toimivia värejä, mutta rasiassa on hyvä olla myös ärsykevärein, kuten kirkkaan pinkillä höystettyjä perhoja. Kalastustavasta johtuen nämä perhot ovat usein lyijyllä ja/tai kuulapäällä painotettuja.

Larvoilla, nymfeillä ja pupilla kannattaa kaikilla kalastaa lyhyillä, ylävirtaan suuntautuvilla heitoilla kiven koloja ronkkien. Perukkeeseen voi liittää 1-3 perhoa ja nyrkkisääntönä on, että jos perhoja ei jää pohjaan tai kalaa ei kuulu, kalastaa liian pinnassa. Perhojen on siis syytä olla painotettuja ja niitä täytyy olla rasiassa paljon. Joesta riippuen perhoja voi kuulua jopa kymmeniä yhdellä reissulla.

Larvastus on osaavalle kalastajalle tappavan tehokas tapa haravoida koskia. Siksi se on myös kilpakalastajien suosiossa. Tällä tekniikalla perhoon haksahtaa niin taimen, kirjolohi kuin harjuskin. Käytetyimmät koot perhoissa ovat #16-#6