Hae tuotemerkkejä:

SUPERFLIES Parachute Adams

2,90 

Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osasto:

SUPERFLIES Parachute Adams on tunnettu yleispintaperho, joka toimii koko kauden. Perhon kannattaa antaa kellua virran mukana mahdollisimman vapaasti. Perhoa kannattaa hankkia eri kokoisina ja pintaperhoille on myös erittäin suositeltavaa hankkia kelluvuutta parantavaa ainetta, esim. Guidelinen CDC-kelluntageeliä.

  • Koot: 18-10
  • Joelle ja järvelle
  • Kohdekaloja mm. Järvitaimen, harjus, siika, kirjolohi

Pintaperhot, eli pinturit, jäljittelevät nimensä mukaisesti vedenpinnalla kelluvia hyönteisiä, joista yleisimpiä ovat erilaiset päivänkorennot ja vesiperhoset. Näiden lisäksi perhoilla voi jäljitellä vedenvaraan joutunutta muurahaista, ampiaista tai vaikkapa koppakuoriaista. Vain taivas on rajana. Käytetyimpiä pinturimalleja ovat Nalle Puh, Klinkhammer, erilaiset Adamsit ja Caddikset sekä murkut. Pinturit ovat monien kalastajien suosiossa, sillä niillä kalastettaessa tärpit ovat usein näyttäviä. Pinturilla kalastaminen vaatii kuitenkin useimmiten suhteellisen kirkkaan veden, jotta kala ylipäätään havaitsee pinnassa lipuvan perhon.

Parhaimpaan tulokseen pinturoinnissa (ja perhokalastuksessa yleensäkin) pääsee tutkailemalla vedenpinnassa käyvien kalojen toimintaa. Näin voit paikallistaa kalan sijainnin ja tunnistaa hyönteiset, joita kalat pinnassa käyvät syömässä. Sopivan perhon löytyessä, se käsitellään kelluvuutta parantavalla kellutusaineella ja sidotaan siiman päähän lenkkisolmulla. Perho heitetään ylävirtaan ja annetaan valua virran mukana. Normaalisti tavoitteena on saada perho kellumaan täysin vapaana, ilman, että se viistää ja muodostaa aaltoa vedenpintaan. Perhon saamista kellumaan täysin vapaana auttaa serpentiiniheiton käyttäminen. Serpentiiniheitto tarkoittaa käytännössä sitä, että etustopin jälkeen vapaa heiluttamalla muodostetaan perukkeeseen mutkia, jotka antavat suoristuessaan aikaa perholle kellua vapaana. Viistättäminen saattaa kuitenkin joissain tapauksissa toimia vapaasti kelluvaa perhoa paremmin, joten sitäkin kannattaa ennakkoluulottomasti kokeilla!

Pintaperhot kelpaavat hieman mallista riippuen oikeastaan kaikille virtaavan veden kaloille. Pääasialliset kohdekalat ovat kuitenkin taimen, harjus ja kirjolohi. Pintureiden koot vaihtelevat useimmiten #20-#8 välillä ja ne sidotaan ohutlankaiseen koukkuun perhon painon minimoiseksi. Pintaperholla kalastaessa on tärkeää, että perhot ovat käsitelty huolellisesti kellutusaineella. Käsittely olisi parasta tehdä niin aikaisin, että perho ehtii kuivua läpikotaisin ennen varsinaista käyttöä. Perhon kastuessa, se ei tietenkään enää kellu yhtä hyvin kuin kuivana. Tällöin perhoa voi kuivattaa joko tekemällä valeheittoja olan yli tai kuivaamalla perho siihen tarkoitetulla pulverilla.