Hae tuotemerkkejä:

Varasto loppu

SUPERFLIES Zonker

3,40 

Poista
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osasto:

SUPERFLIES Zonker on erittäin käytetty ja tehokas pikkukalajäljitelmä. Jos haluat saada haaviisi suuren taimenen, kannattaa valita siiman päähän musta-hopean värinen zonkkeri ja odottaa illan hämärtymistä… Soveltuu koviin kuohuihin, hitaisiin virtoihin tai seisovaan veteen. Huom. Saatavilla tällä hetkellä valkoisena koossa 4. Lisää värejä ja kokoja tulossa kesäkauden aikana.

  • Koot: 8, 6, 4
  • Värit: Oliivinvihreä, Musta-Hopea, Kupari ja Valkoinen-Helmiäinen
  • Joelle ja järvelle
  • Kohdekaloja mm. taimen, kirjolohi

Streamer on yleisnimitys pikkukalajäljitelmille. Streamerin värit saattavat olla kirkkaitakin, mutta hahmo on yleensä kalamainen. Joessa elää monenlaisia pikkukaloja, joten streamereiden variaatiot ovat lähes loputtomat. Niillä jäljitellään niin särkikaloja, ahventa, simppuja kuin kivennuoliaisia. Toimivia streamereita ovat tinselit, erilaiset muddlerit sekä zonkerisidokset. Näiden pinnassa räpiköivää pikkukalaa jäljittelevät surffilaudat ovat ehdottomasti kokeilemisen arvoisia. Klassisista streamereista tunnetuimpia lienee Golden Shiner ja Black Ghost.

Streamereita uittaessa kannattaa heittää ennakkoluulot romukoppaan ja yrittää kaikin tavoin saada perho uimaan kalan näkökenttään. Lämpenevässä vedessä vauhti on usein valttia. Nopeasti taimenen näkökentästä ohi kiitävä tinseli laukaisee herkästi otin. Tärpit ovat rajuja ja nopeasta uitosta johtuen voivat myös jäädä vain tärpeiksi. Tämä pätee etenkin surffilaudalla kalastettaessa. Toisinaan taas tarvitaan rajusti painotettu simppua jäljittelevä streamer, jota uitetaan rauhallisesti pohjan tuntumassa. Yöllä voi käyttää koko mustaa perhoa, jonka pelkkä kalamainen hahmo riittää otin laukaisemiseen. Etenkin kesällä ruuhkaisilla vesillä yö saattaa olla yllättävänkin palkitseva.

Streamerit ovat koskikalastuksessa suurimpia käytössä olevia perhoja ja kelpaavat etenkin taimenelle. Käytetyimmät koot vaihtelevat #8-#2 välillä. Perhot sidotaan usein pitkävartisiin ja hieman paksulankaisempiin koukkuihin.